Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Η ιστορια της μεσης Ελληνικης γης και ολα τα αλλα τερατα... (part 1)

Το κείμενο είναι αφιερωμένο στον πατριώτη μου (κατά το ήμισυ, κοινώς Το Παιδί της Πλατείας). Ελπίζω να το αντιμετωπίσει με humor...(είμαι σίγουρος αλλά το λέω!)

Η Μέση Ελληνική Γη είναι η Αττική. Στην Αττική κατοίκισαν οι Αρχαίοι Έλληνες για πολλούς λόγους που μας έμαθαν στο σχολείο και τώρα δε θυμάμαι κανέναν! Προφανώς ο καλός καιρός και οι πολλές μπυραρίες ήταν δύο (2) μεγάλα ατού!

Στη Μέση Ελληνική Γη σήμερα ζουν παραπάνω από τους μισούς Έλληνες και οι μπυραρίες πλέον κάνουν χρυσές δυολειές (2λειές). Ο συνωστισμός που επικρατεί δίνει πολλά λεφτά και σε ψυχολόγους και φαναρτζίδες. Γενικότερα η οικονομική άνθηση της Γης αυτής έχει πολλά γυρίσματα.

Παλιά στη Μέση Ελληνική Γη υπήρχε μια πλατεία στρογγυλή. Η Ομόνοια. Η πλατεία αυτή υπάρχει ακόμη αλλά δεν είναι πλατεία πλέον. Όσο και να θες να κάνεις τον κύκλο δε μπορείς αλλά είναι πλατεία (μάλλον!). Επίσης αν κάνεις τον κύκλο με τα πόδια μάλλον θα έχεις ένα (ή και περισσότερα) μαχαίρι στην πλάτη που θα δυσκολεύει το συλλογισμό σου αν όντως είναι πλατεία και ποιός κόπανος σκέφτηκε να την ονομάσει "Ομόνοια" αφού όλοι σκοτώνονται εκεί. Ένας παλιός διοικητής της Μέσης Ελληνικής Γης, ο Αβραμάνταλφ (κατά το Γκάνταλφ) είχε μια φοβερή ιδέα: Να βάλουμε έναν μεταλλικό εμετό στη μέση της πλατείας και να γίνουμε πολύ-τέχνη-φάση-ρε-παιδί-μου. Επίσης σκέφτηκε ότι αν υπάρχουν παντού κάγκελα θα είναι πιο εύκολο (εκεί δε διαφώνησε κανείς-είχαν μείνει με ανοιχτό το στόμα από την ιδέα με τον μεταλλικό εμετό).

Όταν ήμουν μικρός στην πλατεία αυτή ένιωσα πολύ ξεχωριστός όταν το Lada του πατέρα μου έμεινε και ο πατέρας μου με χαμόγελο μου είπε:

-Παιδί μου,σήμερα στην Αθήνα ζούν 5.000.000 Έλληνες
-Ναι πατέρα!
-Τώρα στην Ομόνοια είναι οι μισοί από αυτούς!
-Ναι πατέρα!
-Τώρα σε μουτζώνει το 1/4 της Ελλάδας
-....


Θυμάμαι να σπρώχνω το αυτοκίνητο (που ήταν και βαρύ) και κανείς από τους 2.500.000 Έλληνες δε με βοήθησε....

Στη Μέση Ελληνική Γη υπάρχουν άπειρες τράπεζες! Είναι λίγο περισσότερες από τα περίπτερα και δεν έχουν τσιγάρα. Αν ποτέ βάλουν τσιγάρα θα σου κρατούν το 16 με 18% του καπνού άρα περίπου δύο (2) τζούρες λιγότερες. Αν τυχόν κάπνιζες τις δύο (2) αυτές τζούρες θα είχες το δικαίωμα να μεταφέρεις την νικοτίνη σε άλλη τράπεζα που θα κρατούσε λιγότερο καπνό (Θέμα πανελληνίων 2028: ποιός θα πάθει καρκίνο τελικά;;; ). Το παράδοξο είναι πως στη Μέση Ελληνική Γη δεν έχει κανείς λεφτά (εκτός από μερικούς που ζουν στην Μέση Βόρεια Ελληνική Γη) αλλά έχουμε πολλές τράπεζες. Πιστεύω ότι δε θα συμβεί το ίδιο με τις καπνοβιομηχανίες αν κόψουμε όλοι το τσιγάρο. Καλύτερα να γίνουν τράπεζες!

Η Μέση Ελληνική Γη έχει πλέον πολλές λακκούβες. Μάλλον έχει περισσότερες από ότι είχε όταν εγκαταστάθηκαν οι Αρχαίοι Έλληνες! Οι λακκούβες αυτές είναι μέρος της ζωής μας και πλέον οι καλύτερες θύμησές μας, συχνά θα ακούσεις μια ιστορία για μια λακκούβα ή θα σε καθοδηγήσει κάποιος με βάση τη λακκούβα. Έχω γνωρίσει μόνο έναν Έλληνα που δεν έχει πέσει σε λακκούβα, δυστυχώς είναι σε κώμα τα τελευταία 56 χρόνια.

Στη Μέση Ελληνική Γη μιλάμε όλες τις γλώσσες γιατί έχουμε όλες τις φυλές. Ειδικά σε έναν πεζόδρομο (και αυτός με λακκούβες) μπορείς να δεις ακόμη και Ινδιάνους φοβερά παραδοσιακούς (άμα δεν είχαν και αυτόν τον ενισχυτή και τα μικρόφωνα!).

Στη Μέση Ελληνική Γη το μόνο που έχει μείνει για να θυμίζει ότι κάποτε ζούσαν Αρχαίοι είναι η Ακρόπολη! Εδώ δε θέλω μανούρα αλλά είμαστε πολύ εντάξει απέναντι τους. Κάθε μέρα και ειδικά ΣΚ πάρα πολύ Έλληνες μαζεύονται κάτω από την Ακρόπολη και την κοιτάνε ενώ πίνουν καφέ. Το παράδοξο δεν είναι πως έχει μείνει στη θέση της τόοοσα χρόνια αλλά πως δεν την πιάνει το μάτι...

Τέρατα και Σπηλιές(διαλέξτε που θέλετε να μπει ως χαϊδευτικό και που κυριολεκτώ) της Μέσης Ελληνικής Γης:

- ΙΚΑ: μεγάλη σπηλιά με φως και πλέον θέλεις rdv , δε θα καταφέρεις τίποτα αλλά αξίζει έστω μια προσπάθεια αν θες να είσαι άνδρας!
- Θέατρα: Στη Γη που γεννήθηκε η τέχνη τα θέατρα μοιάζουν όντως με σπηλιές
- Ταξιθέτριες: Είχα δει μια όμορφη. Τελικά έβαλαν το σύλλογο να την διώξει ως "ξένο σώμα"
- Λεωφοριολωρίδες: Νομίζεις ότι είναι άψυχα αλλά είναι μυθικό τέρας που σου χαλάει τις αναρτήσεις, αν οδηγείς μηχανή μπορεί να σου χαλάσει όλη τη ζωή
-Πατησίων. Ο δρόμος με τα 1000 φανάρια. Τελευταίος χωρίς να τον πιάσει φανάρι πέρασε ο Ηρακλής αλλά ήταν ντοπέ και έφαγε άκυρο!
-Βιντεοκομιστής: κανείς δεν τον είδε κανείς δεν τον άκουσε. Φημολογείται ότι έχει αφήσει πάνω από 20 γυναίκες έγγειες και έναν άνδρα. Ως Έλληνες της Μέσης Γης θα γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τις 20 γυναίκες και θα ασχοληθούμε με το μαλάκα!
-Εφορία. Ελληνική πατέντα παγκοσμίου φήμης. Είναι το αντίθετο του οίκου ανοχής. Σε πηδάνε και πληρώνεις.

part 1 - end
*********

Κάποτε θα έρθει και το δύο (2). Ζητάω συγνώμη από όλους που τους αρέσει ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Εγώ στο ένα δεν κατάλαβα ότι τελείωσε και στο δύο (2) κοιμήθηκα σαν πουλάκι (όπως σχεδόν πάντα στο σινεμά!). Το τρία το είδα σε dvd αλλά είχα μεγάλα κενά γιατί παράλληλα έτρωγα.

8 σχόλια:

Seirios είπε...

JD έγραψε
«Ζητάω συγνώμη από όλους που τους αρέσει ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Εγώ στο ένα δεν κατάλαβα ότι τελείωσε»

Ωστόσο επιχείρησες να δεις τα άλλα δυο....εγώ πάλι δεν κατόρθωσα να δω ούτε το ένα! Κάπου στα μισά της ταινίας άρχισα να κλαίω τα «φοιτητικά λεφτά» που έδωσα για το εισιτήριο. Ο θρήνος μου δε έγινε μεγαλύτερος όταν διαπίστωσα ότι έχασα την Μαιρούλα προκείμενου να δω το φιλμ με την Έλσα!

jacki είπε...

Λοιπόν.. ντεν ξέρει από Ατήνα κύριος..
Αλλά είπες το υπέρτατο.. Εφορία. Ελληνική πατέντα παγκοσμίου φήμης. Είναι το αντίθετο του οίκου ανοχής. Σε πηδάνε και πληρώνεις.
Χαχαχαχα.
Να κοιμηθούμε καμιά φορά παρέα βλέποντας καμιά τριλογία, να φάμε και στο ενδιάμεσο.. Αυτό τουλάχιστον το έχω.. σε αντίθεση με την Αθήνα.
(Διαπίστωση: είσαι πολύ έξυπνος)

Φυγή είπε...

Εγώ θα διαμαρτυρηθώ για τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών,
Μα είναι δυνατόν να κοιμήθηκες σε τέτοια ταινία;
Ευτυχώς που δεν ήμουν δίπλα σου, την είχες βαμμένη
:))))))

Καλό απόγευμα φίλε της Ελλάδας, της λακκούβας,
Των υπηρεσιών – ταλαιπωριών …

Ελλάς το μεγαλείο σου !

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΜΙΣΟ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Kostas L.A. είπε...

γουσταρω αυτο με την εφορια,το σκεφτομουν καπως ετσι αλλα ποτε δεν το ειχα παραλληλισει με οικο ανοχης!!

αρχοντας των δαχτυλιδιων : ενα ειδος τριλογιας του οποιου εχω καταφερει να δω το 1/7!!Υπνος,βαρεμαρα,φαγητο και παραλληλη ασχολια με ραδιοφωνο και αφιερωσεις βοηθησαν σ'αυτο,οπως επισης και η τοτε κοπελια μου με τα αινιγματικα τηλεφωνηματα της(καλα να'ναι εκει ψηλα στη σαλονικη που βρισκεται)!!
Κατα συνεπεια δεν επιχειρησα ποτε να ξαναδω ουτε μια ταινια της τριλογιας,οπως και καμιας αλλης τριλογιας..αλλωστε τελευταια ψηφιζω ελληνικο κινηματογραφο και δη ΡΕΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ!!

αντε καλη μας ορεξη!!

Unknown είπε...

jD

Τα έσπασες για άλλη μια φορά αγαπητέ Συμπατριώτη και λίγα έγραψες για την μέση Ελληνική γή.

Η Ελληνική γή πάντως με κάνει όμως περήφανος σαν γή οι Έλληνες ανθρώποι είναι παρακμιακοί γιατί δεν έχουν παιδεία.
Το περισσότερο καλό έχει κάνει στην Αθήνα και ο μόνος που το έχει κάνει είναι

Ο Περικλής(για περισσότεριες πληροφορίες τσέκαρε εδώ στο link
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82)

Πάντως το μεγαλύτερο μυστικό για να μείνεις Έλληνας και σόφρων στην γή μας είναι να είσαι πιστός στις αξίες σου.
Σε αυτά που σε κρατάνε ζωντανό.

Να είσαι καλά και με έφτιαξες βραδιάτικά.

ΥΓ
Σου αφιερώνω μια αγαπημένη κομματάρα απο blind guardian
http://www.youtube.com/watch?v=OB2m1MBlS-4



Πάντως

DRAMA QUEEN είπε...

Χαχαχαχα!

Και μου άρεσε ο Άρχοντας (ας έκανα και αλλιώς αφού το βγήκαν τα είχα με κάποιον που από μικρός είχε τρέλα με τα βιβλία του Τόλκιν και στο σινεμά άκουγα "Τώρα έκοψε ένα ΠΟΛΥ μεγάλο κομμάτι από το βιβλίο") αλλά στο 3ο πιάστηκε η μέση μου, ψέμματα δεν θα πω, θυμάμαι τον πόνο πιο πολύ από την ταινία!
Και η πλατεία μου άρεσε, την συμπόνοια μου για την ιστορία με το Lada, πραγματικά ήταν ΠΟΛΥ άσχημο αυτό που σου συνέβη.
Αλλά αυτή η γη ήταν πολύ όμορφη πριν από 10 χρόνια, και ακόμα ομορφότερη πριν από 15.

Και είναι κρίμα...

Vassilis είπε...

JD, ώστε εσύ ήσουν τότε με το Lada και το απίστευτο πήξιμο που είχε γίνει στην Ομόνοια;
Σχετικά με τον άρχοντα, υποτίθεται ότι στο τρίτο μέρος το δαχτυλίδι καταστρέφεται, αλλά έλα μου που δεν είναι έτσι, δες το link και θα καταλάβεις

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://z.about.com/d/politicalhumor/1/0/Q/K/bush_lordoftherings.jpg&imgrefurl=http://politicalhumor.about.com/od/georgewbush/ig/100-Bush-Pictures/Bush-Lord-of-the-Rings.htm&h=308&w=400&sz=33&tbnid=YtrtAbktsOKHFM::&tbnh=95&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dlord%2Bof%2Bthe%2Brings%2Bfunny&usg=__vJKSuDClWkULiskeNTUC_J8zrvE=&ei=c3TOScLOCNeRsAa3ocyiCA&sa=X&oi=image_result&resnum=6&ct=image&cd=1