Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

2η - 3η μη σου πω και 4η δουλειά....

Όλοι μας (εκτός από κάτι λίγους τυχερούς) κάνουμε τουλάχιστον μία δυολειά (2λειά)... Άλλοι κάνουν δύο (2) ή και τρεις ανάλογα με τις ανάγκες ή τις "πατάτες" της ζωής...

Εγώ, από τότε που πήρα δίπλωμα 18 ετώνε δηλαδή κάνω τον σοφέρ. Μάλιστα! Σοφέρ και μάλιστα αμισθί! Η κατάρα αυτή έχει τις ρίζες στα βάθη της οικογενειακής παράδοσης/κουλτούρας/φιλοσοφίας, το γνωστό "πεςτοστονμικρό".

Μάλιστα, ο "μικρός" της οικογένειας ή αλλιώς το παιδί για όλες τις δυολειές (2λειές). Η ιστορία αρχίζει όταν πλέον είσαι και επίσημα ΟΔΗΓΟΣ, ένω πριν ήσουν ένα τσογλάνι με τα μυαλά σου πάνω από το κεφάλι σου,που οδηγούσες ό,τι σου έδιναν, όταν και αν σου το έδιναν έτσι για την εμπειρία... Μετά το έριξες σε ένα δίχρονο DT125 που όταν έκανες 50μέτρα ήταν σαν να σε είχαν ρίξει στο τηγάνι με σουπιές....πολύ διχρονίλα!

Όταν λοιπόν έγινες οδηγός έπρεπε να πηγαίνεις τη μάνα σου Super Market για να μη χάνει χρόνο στο παρκάρισμα και άλλα κουφά που είχε ανακαλύψει τότε (με πονάνε τα χέρια μου,τα ψώνια είναι και για΄σένα,τι είναι αυτή η πληθυσμιακή κάλυψη που λένε τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κλπ).
*Σημείωση: εκεί γίνεσαι και οδηγός του τρομερού καροτσιού και αλωνίζεις τους διαδρόμους ενώ προσπαθείς να προλάβεις ,την κατά τα άλλα πονεμένη και χτυπημένη από τη μοίρα μάνα σου, η οποία πάει με τις πάντες σε διαδρόμους και τραβάει πράγματα από τα ράφια χωρίς να βλέπει (Μάνα θα σε πάω σε τσίρκο, I mean it!)... Τέλος σημείωσης!

Δεύτερο (2τερο) και πιο γελοίο στάδιο είναι αυτό που ο πατέρας σου σε βάζει να κάνεις όλες τις βαρετές διαδρομές...
-Μικρέ,στο γάμο του Τάκη θα μας πας εσύ;;;
-Ποιός είναι ο Τάκης ρε παιδιά;
-Ωραία,ωραία γιατί η μάνα σου θα θέλει να βγει εκεί κοντά γιατί δεν αντέχει με τα τακούνια
-Να πάει με Reebok!
-Τι είναι Reebok;;
-Τι είναι Τάκης;;

-εδώ πέφτει σήμα διακοπής, ξέρεις το συνεχόμενο πιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιπ με τα διάφορα χρώματα και τον ασπρόμαυρο κύκλο στη μέση-

Μετά από καιρό μαθαίνεις να οδηγείς καλά (θέλει λίγο καιρό) και σου αναγνωρίζεται το ότι είσαι καλός και ήρεμος οδηγός (ναι αυτό το δέχομαι,το έχω. Δεν τρέχω,δε σέρνομαι και προσπαθώ πάντα να οδηγώ πολύ ομαλά ώστε το ταξίδι, μικρό ή μεγάλο, να είναι ευχάριστο για όλους). Εκεί είναι που τη γ@μησες!!! Ξαφνικά σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις κουβαλάς γιαγιάδες.... Το σύνολο της ηλικίας στο αυτοκίνητο είναι 300 χρόνια και υπάρχει και η 5η θέση ελεύθερη!!! Ω Θεοί! Που πάω;;; Από το πίσω κάθισμα οι προτιμήσεις πάνε βροχή:
1.
-Βάλε λίγο ράδιο γιόκα μου,να ακούσουμε τη Βέμπο..
-(τι λες μωρή μπάμπω;; ) Εεεε, θα βάλω 3ο πρόγραμμα μήπως είμαστε τυχεροί (και μετά στο πρώτο γκρεμό θα κλείσω τα μάτια..)
2.(δυο)
-Αχ,βρε αγόρι μου σταμάτα να πάρουμε και τη Μάτω, η καημένη έχει καταράκτη και δε βλέπει καλά...
-(πρόχειρος υπολογισμός - Πλήρωμα Αβέρωφ + Μάτω= 360 χρόνια,άντε να τα χιλιάσουμε!!) Μάλιστα, μάλιστα θα σταματήσω εδώ κάντε της κάποιο νόημα (μην πατήσω καμιά κόρνα και χάσουμε τη Μάτω)
3.
-Εσύ είσαι ο μικρός ή μεγάλος;
-(Ο σοφέρ είμαι,τι σε νοιάζει;; ) Ο μικρός (πανάθεμά με!)
-Βρε, βρε δυό (2) μέτρα έγινες;;
-(και άλλη με καταράκτη...) εεεεε....ναι
-Και πότε παντρεύεσαι;
-(δε θα προλάβεις,άστο) έχω ακόμη...
-Μπαααα,μη το λες γιόκα μου αυτά πάνε και έρχονται,δεν τα ορίζεις...
-(να σου καεί το γραμμόφωνο,αν δουλεύει ακόμη) Για να το λέτε κάτι θα ξέρετε...

Άλλες περιπτώσεις:
1.
Μάνα:- Πάρε τη γιαγιά σου και πηγαινέ την σπίτι γιατί εκεί που πάμε δε θα αντέξει...
Εγώ:- Ωραία να τη βάλουμε πρώτο τραπέζι πίστα!
Μάνα:- Μην είσαι χυδαίος!!!
Εγώ:- (δεν είμαι άμα γίνω να δεις...)
Μάνα:- Α!και που είσαι μη μάθει ότι πάμε αλλού και νομίζει ότι δε τη θέλουμε...
Εγώ:- .......

Εγώ:- Έλα γιαγιά να σε πάω σπίτι...μπες πίσω!
Γιαγιά:- Άντε πάμε...δεν πιστεύω τα παιδιά να πάνε πουθενά αλλού...
Εγώ:- Μπααααα! είναι και κουρασμένοι μωρέ, ξέρεις τώρα.

Παρένθεση[είναι πολύ κακό να λες ψέμματα σε μεγάλους ανθρώπους....δεν καταλαβαίνουν Χριστό ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Σημασία έχει ότι αυτό που θα έλεγαν αλλού θα το πούνε σε εσένα]Τέλος παρένθεσης...

Κάπου εδώ μαθαίνεις ότι η γιαγιά σου ήταν αντιστασιακιά (πόρωση! και τη πόρωση,οστεοπόρωση), ότι η Αθήνα δεν ήταν έτσι,ούτε ο Κάλαμος, ούτε ...ούτε.... ούτε!

2.(δύο)
Μάνα/Θεία/ό,τι:- Να πάρεις τις ξαδέρφες σου να τις πας για καφέ να ξεσκάσουν τώρα που θα κρατήσουμε εμείς τα μωρά...
Εγώ:- Μα.....
Μάνα/Θεία/ό,τι:- Έλα μωρέ μην είσαι κατσούφης!
Εγώ:- Μα.....

Τελικά χάνεις και οδηγείς με διάφορες ξαδέρφες πρώτες , δεύτερες (2τερες) και ακούς ότι να'ναι... Γιατί η Κούλα είπε αυτό; Τι φόραγε ο μπατζανάκης του Δήμητρη πάλι; Τι τσόλι είναι η κοπέλα του Δημήτρη... Γενικότερα Μήτσε τον ήπιες!Και μαζί σου και εγώ... που δε σε ξέρω αλλά νιώθω δέος για τις αντοχές σου, για αυτό που είσαι (κατάπτυστος δλδ), για αυτό που συμβολίζεις. Είσαι κάτι σαν τον Άγνωστο Στρατιώτη Νο2 (δύο).

Όλα τα παραπάνω έχουν μια ή περισσότερες επιπλοκές (εμπλοκές ή και διαπλοκές)...
Ποτέ δεν πίνεις στις γιορτες....Μια μπύρα και αυτή σιγά σιγά μήπως και δε σου κακοφανεί! Είναι χρήσιμο να πίνεις στις οικογενειακές συγκεντρώσεις...Ξεχνάς, χαμογελάς,δε σε νοιάζει που δεν ξέρεις ποιοί είναι όλοι αυτοί και τι σκατά σχέση έχουν με εσένα... Επίσης μαθαίνεις νέους δρόμους!!! Δε θα ξεχάσω ποτέ τη συγχωρεμένη τη Φώτο (να είναι καλά εκεί που είναι,αν και δε νομίζω να βρήκε το δρόμο) που με πήγε εποχές προ-GPS στον Μαραθώνα και για να βρούμε το σπίτι το ρίξαμε στα πολύ βασικά:
-Θειά Φώτο;είναι μέσα στο χωριό ή απ'όξω;
-Έξω,έξω παιδί μου...
-Προς τη θάλασσα;
-Ποιά θάλασσα;
-(αυτή που χάλασα γαμωωωωώ!)....

Τελικά ήταν μέσα στο χωριό και αφού έκανα 36 κύκλους σε διάφορα στενά βρήκαμε μια ξαδέρφη της (σε καλύτερη φάση, είχε κάνει όλα τα service εκείνη και πέρναγε και ΚΤΕΟ) και περιέργως μας είπε...

Κάπως έτσι περνάει η ώρα και ότι και αν έχεις κανονίσει για μετά πάει πάτο ή δεν πας εσύ...απλά! Ο χρόνος εδώ είναι θέμα βασικό! Ξέρεις πόση ώρα θέλει για να μπει η Μάτω στο αμάξι;;; Ίσα με 11 λεπτά... (με υγρασία έως 70% , από εκεί και πάνω ανά 5 μονάδες υγρασίας πρόσθεσε άλλα 8 λεπτά).

Είναι ωραία λοιπόν να οδηγείς αλλά όχι ως δυολειά (2λειά)! Είναι ωραία την Κυριακή το πρωί να πηγαίνεις στην παραλία με 4η και να μη σε νοιάζει τίποτα ενώ ακούς Safe from Harm από Massive Attack (είδατε δεν είπα καφρίλα! καλά άμα λάχει ακούς και The Trooper από Iron Maiden)!

---------------------------------------------
Αν κάποια από αυτές τις μέρες μπω φυλακή(με αυτά που κάνω) για παρακολούθηση (κάτι παίζει από 3 μέχρι 15 χρόνια) να μου φέρνετε κανένα Prince μαλακό ή καπνό Old Holborn...
Αν και πάλι, έστω και με ένα βιαστικό καλημέρα και ένα γελάκι έγραψα με φόρα τα παραπάνω...!
---------------------------------------------

4 σχόλια:

Kika είπε...

xaxa bro!!! plaka exei! kati mou 8umizei....opws k stous perissoterous nomizw :)
kali mera! kali bdomada!

Aspa είπε...

Τελικά δε μας είπες: Ποιος είναι ο Τάκης και πότε παντρεύεσαι;

Ανώνυμος είπε...

a re aderfe...auta einai!

to kalo sto na eisai gunaika/korh/eggonh/anipsia kai odhgos... oso kalh k hremh odhgos k na eisai (leme twra) POTE den sou dinoun to amaksi tous oi mpampas/pappous/theios/opoiosdhpote... :P

ta sulluphthria mou :)
filia

JD είπε...

@abefoua kalh ebdomada!8a 8ewrhsw thn eyxh sou tyxh gt 8a th xreiastw ayth th bdomada
@aspa paramenei mystirio! ase pou polles fores oi goneis anaferoun to gamo toy "tade" opou tade einai o mpampas h o pe8eros kai oxi o gabros.apokleiw to na vrw akrh...de to psaxnw kan
@atithash den to ixera na bgw gynaika...ayta mas ta lete poly argotera,dystyxws....